DE CE ESTE ATACAT PĂRINTELE ARSENIE BOCA CHIAR DE ORTODOCŞI?

Despre “Arsenişti”, „Dorobantişti”” şi”Ilarionişti”

În ultimul timp am observat pe unele site-uri Ortodoxe, dar şi în viaţa de zi cu zi, o puternică propagandă împotriva părinţilor Arsenie Boca, Nil Dorobanţu şi Ilarion Argatu. Am fost foarte mâhnit pentru că de multe ori am citit  articolele foarte bune, tot de la aceleaşi surse şi nu am înţeles de ce au pornit o ofensivă împotriva propriilor noştri sfinţi? Dacă înţelegeţi dumneavoastră vă rog să-mi scrieţi un comentariu pentru a pricepe şi eu de ce noi românii de multe ori îi cinstim pe sfinţii altor popoare iar pe Părinţii noştri ce s-au jertfit în mijlocul neamului nostru, rugându-se  prima dată pentru noi, ajungem să-i defăimăm?

3 SFINTI.png

Noi, cei care îi cinstim suntem consideraţi o sectă şi suntem numiţi “Arsenişti”, „Dorobantişti”” şi”Iliarionişti” în funcţie de Părintele pe care îl cinstim. Eu mă încadrez în toate trei aşa că , probabil sunt un caz foarte grav. Am dat exemplul acestor trei părinţi pentru că sunt mai cunoscuţi, dar mai sunt şi alţii printre care  Părintele Gabriel Nicu şi Părintele Gheorghe Florea şi lista poate continua, pe care probabil dacă îi cinstim suntem ”în rătăcire”. Îmi iertaţi tonul ironic dar mi se pare ceva strigător la cer să fii acuzat de aşa ceva când îţi cinsteşti marii părinţi ai neamului tău. Suntem numiţi ”sectanţi” şi „în rătăcire” pentru a ne demoraliza şi a nu-i mai cinsti pe aceşti oameni ai lui Hristos împotriva cărora diavolul duce o luptă şi după trecerea lor în Biserica cea Biruitoare. Pentru a-mi întări ultima afirmaţie îmi aduc aminte de un citat al Părintelui Iustin Pârvu care spunea că diavolul urlă ca un câine turbat la mormântul Părintelui Arsenie Boca, pentru paguba ce i-a facut-o acesta prin viaţa şi învăţătura lui.  Ideea de de bază din din spatele acestor denumiri de „sectanţi” şi „rătăciţi” este de a începe să ne fie ruşine să ne mărturisim sfinţii şi să ajungem să ne lepădăm de ei pentru a fi văzuţi cu ochi buni de lume. Nu trebuie niciodată fraţilor şi surorilor să ne ruşinăm de Adevăr. Acesta este doar unul şi acela va trimfa indifent ca din 1000 de oameni numai 1 îl mărturiseşte. Iar în acest caz adevărul este că aceşti trei mari Părinţi sunt nişte sfinţi contemporani ai neamului nostru ce s-au jertfit inclusiv pentru fiecare dintre noi în parte, iar ai iubi este o dovadă de recunoştinţă şi normalitate. Ei, ca şi noi nu au fost în nici o sectă, cu toţii aparţinem de Sfânta Biserică Ortodoxă a neamului Romanesc.

parintel-arsenie-boca

S-a format un grup de oameni ce îl defaimă constant pe Părintele Arsenie Boca, iar pe noi, cei ce îl cinstim ne numesc ”arsenişti”. Din acest grup fac parte atât mireni cât şi preoţi foarte înverşunaţi împotriva ”Sfântului Ardealului”. Să-l apăr eu pe Părintele Arsenie Boca mi se pare greu şi mi se pare că nu are nevoie el de apărarea mea ci eu de apărarea şi ocrotirea sa, dar am să punctez totuşi câteva lucruri despre această uriaşă personalitate duhovnicească: Sfântul Părinte Arsenie Boca. Chiar dacă acest om ar fi făcut lucruri groaznice (bineînţeles că nu a făcut) noi tot ar trebui să îl cinstim pentru că a adus în neamul nostru o învâţătură nouă şi completă despre consecinţele catastrofale ale avorturilor şi ale feririi de naştere de prunci CEL MAI MARE PACAT DIN ISTORIA NEAMULUI ROMANESC (grnocid, crimă împotriva propriilor urmaşi…). O învăţătură foarte bine explicată pe mai multe planuri : medical, duhovnicesc şi prin darul străvederii pe care îl avea de la Dumnezeu. Explicată atăt de clar cum NU EXISTĂ LA NICI UN SFÂNT DE PE FAŢA PĂMÂNTULUI (dacă mai cunoaşteţi pe altcineva din orice neam Ortodox vă rog să-mi scrieţi) de la Domnul Iisus până astăzi. Părintele Arsenie Boca sau „Boca” cum îi spun contestatarii ne-a dat argumentele şi „medicamentele” pentru ca aceast carnagiu să înceteze. Ne explică şi medical şi cu argumente din Sfânta Scriptură, se foloseşte de darul său de Sfânt pentru a le spune femeilor câte avorturi au făcut şi ce aveau să devină copii nenăscuţi DOAR, DOAR ne cutremură să ne oprim din această fărădelege. Iar după toate astea noi ajungem să-l defăimăm să-l jignim şi să-l numim „rătăcit”. Este strigător la cer dar nu trebuie să ne mire nimic, l-au răstignit oamenii pe Hristos şi o să aibă ruşine de Părintele Arsenie Boca? În închiere despre marele sfânt, Părintele Arsenie Boca vreau să adaug că dacă Dumnezeu nu îl trimitea în neamul nostru trebuia să-l căutăm oriunde s-ar fi născut (dacă ne trezeam şi realizam cât de mult aveam nevoie de învăţătura lui pentru a ne mântui) şi să-i traducem cărţile şi să ne rugăm lui pentru a ne tămădui. Trebuie totuşi să adaug cu tristeţe că sunt şi alţi mari Părinţi duhovniceşti ce îl vorbesc de rău pe Părintele Arsenie Boca; noi trebuie să o luăm ca pe o mică greşeală a lor şi să continuăm să-i cinstim .

parintele-Ilarion-Argatu-e1436115382334.jpg

Părintele Ilarion Argatu, este un alt „rătăcit” ce formează o „sectă” de adepţi. La fel ca în cazul Părintelui Arsenie Boca sunt prea mic să-l apăr eu dar o să spun totuşi câteva lucruri. A fost un Părinte ce vreme de peste douzeci de ani a slujit la mănăstirile de lângă Bucureşti primind sute de mii de suflete pentru poveţe, slujbe, rugăciuni şi vindecare. Şi-a dedicat viaţa oamenilor luptând până la ultima suflare cu duhurile necurate prin rugăciuni, posturi negre, molifte şi mai ales o dragoste nelimitata de Dmnezeu şi de semeni. Cu rugăciunile Sfinţiei sale s-au vindecat mii de suflete, majoritatea fiind încă în viaţă. Unii şi-au găsit liniştea sufletească, alţii s-au căsătorit sau au putut să aibă copii după cum putem citi şi în cărţile despre viaţa, învăţătura şi minunile Sfântului Părinte Ilarion Argatu. Pentru cei ce nu vor să creadă nimic şi sunt înverşunaţi le propun să vorbească măcar cu un om ce a venit cu mari suferinţe şi a plecat pe picioarele sale şi cu problema rezolvată de la Părintele Argatu. Sunt sigur că sunt încă zeci de mii în viaţă. Sunt multe de spus despre  acest Sfânt Părinte dar un mare lucru pe care vreau să-l adaug este că a lăsat mulţi ucenici care până în ziua de astăzi îi continuă minunata lucrare (unii dintre ei au plecat Domnul): Părintele Gheorghe Florea, Părintele Gabriel Nicu, Părintele Alexandru Argatu, Părintele Ştefan Argatu, Părintele Ioan Argatu împreună cu toată familia Argatu de peste 100 de preoţi în toată ţara, Părintele Gabriel Florea de la Cornu Luncii, Părintele Ioan de la Poşaga (mare exorcist) şi lista poate continua. Astfel după o viaţa închinată oamenilor, după ce au fost găsite şi sfintele sale moaşte … răsplata Părintelui Ilarion este eticheta de „rătăcit”…eu nu mai am ce spune , rămâne să judecaţi voi…

large_news-gal-image_4645

Părintele Nil Dorobanţu a ajuns în atenţia noastră în ultimii ani, ducând o viaţă de prigoană şi de jertfă în perioada comunistă. Despre el nu am citit şi nu cunosc atât de multe dar dacă e tratat la fel ca Părintele Arsenie Boca şi Ilarion Argatu, deduc  că este un mare sfânt dacă a intrat într-un într-un club atât de select de „rătăciţi”.

Este trist că s-a ajuns aici, este trist că ne defăimăm sfinţii, dar am simţit că este de datoria mea să compun acest modest articol pentru a atrage atenţia că nu este normal ce se întâmplă. Au ajuns unii Ortodocşi, fraţi de ai noştri, să ne defaime sfinţii pe unele site-uri ce se cred că dau ora exactă în Ortodoxie. Ora exactă este acolo unde se află Adevărul. Iar Adevărul este totdeauna în Biserică şi în sufletele oamenilor ce s-au asemanat cu Hristos prin trăire şi jertfă. Un lucru important pe care îl au în comun aceşti trei sfinţi este că au făcut sau au fost martori la multe minuni pe care mintea tot mai raţională a oamenilor din ziua de astăzi, chiar cei din Biserică, nu vrea să le acepte (idee preluată din citatele  Sfântul Paisie Aghioritul )… Nu vor crede contestatarii niciodată că Părintele Arsenie Boca a dispărut din închisoare şi a apărut la înmormântarea mamei sale, cu toate că sunt mărturii ale securiştilor , ale oamenilor din acea vreme…sau dacă vor crede vor zice că a fost ajutat de diavol. Minuni au fost şi vor fi până la sfârşitul veacurilor, o spune chiar Domnul Iisus Hristos ”cel ce mă ascultă şi Îmi urmează (minuni) mai mari decât acestea va săvârşi”.

În încheire îmi aduc aminte o discuţie pe care am avut-o cu fratele Alex (chiar vă invit să intraţi pe blogul frăţiei sale https://dragosteavasalvalumea.wordpress.com/) căruia i-am spus că mă doare că suntem numiţi „arsenişti” , că marii noştri sfinţi nu sunt cinstiţi, iar el mi-a răspuns că e un procent foarte mic de contestatari, maxim 5%. Poate este aşa dar aceştia scriu pe site-uri cu mulţi vizitatori şi  se străduie zi de zi să clatine iubirea noastră faţă de aceşti Sfinţi Părinţi. Chiar dacă numărul celor ce cred acele articole este mic şi puteam să ignorăm răutatea contestatarilor am crezut că este datoria noastră să ne mărturisim Sfinţii Părinţi ce au ţinut Ortodoxia în vremurile grele ale regimului comunist. Îmi imaginez ce vor spune aceşti contestatari atunci când o să-l prezint mai mult pe Părintele Daniil Horga (aveţi aici un link la canonul de rugăciune al Sfinţiei sale https://unitatea.ro/2014/03/04/cel-mai-puternic-canon-de-rugaciune-impotriva-vrajilorduhurilor-necurate/), un sfânt in varsta de 88 de ani ce si-a petrecut viata luptand cu duhurile necurate. O sa zica probabil ca este cel mai mare inselat…dar macar la o slujba de a sa de ar fi asistat ar fi inteles cat de mult suntem chinuiti de diavol si cate drepturi are asupra noastra…astea sunt vremurile…asta e lumea…noi trebuie sa mergem inainte, să marturisim adevărul şi sa nu ne fie frica de nici o jignire sau catalogare UNIŢI ÎN SLUJBA CRUCII ŞI A NEAMULUI ROAMNESC!

Sfinte Părinte Arsenie Boca roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfinte Părinte Ilarion Argatu roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfinte Părinte Nil Dorobanţu roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfinţilor Părinţi Români ce sunteţi nedretăţiţi şi batjocoriţi de proprii fii ai neamului nostru rugaţi-vă  lui Dumnezeu pentru noi!

Andrei Talmaciu

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “DE CE ESTE ATACAT PĂRINTELE ARSENIE BOCA CHIAR DE ORTODOCŞI?

    1. Mi-a placut foarte mult articolul dumneavoastra. Este adevarat ca sint unele fete bisericesti care nu vorbesc de bine despre sfintii neamului nostru. Nu va faceti probleme insusi Domnulu Isus Christos a fost contestat de oameni lui, dar el a invins. Gelozia ancestor oameni n-o sa impiedce pe adevaratii credinciosi in a-si iubi sfintii neamului.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s